måndag, oktober 20, 2008

Vården blev effektivare när den heliga ronden försvann

De ville bort från vårdens konservativa tänkande och gammalmodiga produktionsfilosofi. I dag jobbar alla statuslöst och har till och med avskaffat den heliga ronden. "Det är en revolution, säger Göran Örnung, överläkaren på Capio S:t Görans sjukhus, som vågade utmana vårdens traditionella arbetssätt. Detta skriver DN den 18 oktober 2008.

Ytterligare ett exempel på vad den privata driften skapar för positiva krafter för utveckling av vården och sänkning av kostnaderna för oss skattebetalare.

Det är dags och nödvändigt att ta tillvara den kraft som bara drift i privat form kan skapa i mycket större omfattning än idag. Varför skall vi lägga ut skattepengar i onödan bara för att driften skall ske i egen landstingsregi? Svara på det den som kan!

Läs mera:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=841718

Fakta hämtat från DN
Landets första sjukhus i aktiebolagsform

Capio S:t Göran var landets första sjukhus att drivas som aktiebolag år 1994. Det ingår sedan år 2000 i en av Europas största privata vårdkoncerner. Alla patienter är välkomna och det kostar inget extra.

Vården finansieras med skattepengar, precis som landstingets egna sjukhus. Sjukhuset har ett vårdavtal med Stockholms läns landsting fram till år 2012.Sjukhuset samarbetar med de andra sjukhusen i Stockholm, bland andra Karolinska universitetssjukhuset. Tillsammans utför de sedan hösten 2007 hjärtoperationer på patienter från väntelistan.

Inga kommentarer: