lördag, oktober 25, 2008

Moderat arbetsgrupp föreslår ytterligare satsning på garanti med sikte på vård i tid. Köerna skall bort! Har man betala världens högsta skatter måste ju premien för att erhålla vård när vi väl behöver den och i tid vara erlagd med råge.

Det är mycket bra arbete som Filippa Reinfeldt och hennes arbetsgrupp presterat. nu bygger vi moderater vidare på vår ide om att ge medborgarna vård i tid utan köer.

Bra jobbat Filippa!

Svenska Dagbladet skriver idag följande om deras arbete:

"Trygg, tillgänglig, respektfull - och av god kvalitet. Så ska den svenska hälso- och sjukvården vara. Lagen slår också fast att hela befolkningen ska få vård "på lika villkor".

Men det kravet uppfylls inte, konstaterar nu Stockholms sjukvårdslandstingråd Filippa Reinfeldt (m), som också leder den arbetsgrupp som ska ta fram moderaternas nya sjukvårdspolitik inför valet 2010.

–Vi erbjuder inte alla invånare i landet en jämlik vård. Om man har en viss diagnos måste man bo i rätt län för att få den för sina besvär eller behov rätta behandlingen, det rätta läkemedlet eller den kortaste väntetiden, säger hon."

Läs mera: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1942745.svd

Skall vi sedan kunna nå målet vård utan köer måste vi i mycket större omfattning än idag släppa in privata vårdgivare som ersätter den offentligt drivna vården.Det är den offentliga vården som inte klarar uppdraget utan skapar köer.

1 kommentar:

Leif Ekstedt sa...

Det är väl bara att köpa tjänster där kommunen /landstinget inte kalar ut sitt uppdrag
Grundförutsättningen är budgetering. Om man budgeterar för att det inte skall räcka till mer än 80% så blir det ju problem om ingen extra resurs föreligger.
Men i stort är Fhilippas initiativ berömvärt.