måndag, oktober 06, 2008

När vi nu befinner oss i halvlek för denna 4 årsperiod är det bra att alliansens ledare tar nya tag och förbereder sig för att presentera ett program för de kommande fyra åren efter 2010.

Det skall ju bli mycket intressant att se hur Mona och hennes kompisar i vänsterpartiet och miljöpartiet skall kunna samla sig till ett gemensamt alternativ. Mitt tips är att vi får inte se ett gemensamt program. Vi kommer heller inte att få veta om sossarna skall släppa in vänsterpartiet i regeringen eller ej före valet 2010.

Alliansens partiledare skrev igår på DN Debatt om sina planer bla följande:

"Vi fördjupar alliansen vid oktobermöte i Varberg"

Allianspartiledarna i nya strategisamtal inför valet 2010: Vi börjar i god tid att förbereda alliansregeringens gemensamma valmanifest. Nu befinner sig alliansregeringen i motsvarande fas inför valet 2010 som när vi träffades i Högfors 2004. Vi kommer därför att inleda fördjupningen av Allians för Sverige. 20-21 oktober samlas vi till partiöverläggningar i Varberg. Syftet är att utarbeta en plan för hur vi ska förbereda oss för att möta väljarna med ett nytt gemensamt valmanifest.
En fråga väljarna nu har rätt att ställa sig är hur det politiska alternativet till alliansen ser ut, om ett sådant ens existerar. Det skriver moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt, centerns Maud Olofsson, folkpartiets Jan Björklund och kristdemokraternas Göran Hägglund.

Läs mera :http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=835938

Bra jobbat! En medveten satsning på sammahållning inom alliansen kommer på sikt att ge utdelning i valet 2010.

Inga kommentarer: