onsdag, oktober 01, 2008

Premiär idag för rullstolstaxi

Att återinföra rullstolstaxi, som socialdemokraterna i praktiken lade ner under förra perioden, är en av de viktigaste frihetsreformerna för rullstolsburna under den här mandatperioden. Jag har förut berättat om höjd resetilldelning och även om SL:s satsningar på högre tillgänglighet, nu kommer nästa steg.

SL satsar mycket stora resurser på att bygga om, anpassa och utveckla både vagnar och stationsmiljöer så att allt fler ska kunna resa med SL. Men det finns samtidigt ett stort behov av en flexibel och mer tillgänglig färdtjänst. Att sitta i rullstol ska inte hindra människor från att kunna resa flexibelt och spontant. Jag är därför mycket nöjd med färdtjänstens beslut att återinföra rullstolstaxi. Det är en bra tjänst idag och den går även att utveckla beroende på efterfrågan och behov.

Jag hoppas att tjänsten blir populär och om det blir riktigt stor efterfrågan har vi om ett år möjligheten att utöka systemet med fler bilar. Så jag önskar rullstolstaxi en bra start och framgång med verksamheten.

Inga kommentarer: