söndag, oktober 26, 2008

Fredrik låt Bea köra propositionen om könsneutrala äktenskap nu!

Jag är glad över i dessa dagar att jag är en av dem som motionerade på moderaternas partistämma om könsneutral äktenskapslagstiftning, som fick partiledningen att tänka om i frågan.

En färdig proposition om könsneutrala äktenskap ligger och väntar på justitiedepartementet. Oppositionens lagförslag om könsneutrala äktenskap är bara ett spel för gallerierna i detta fall hade man hela 12 år på sig att instifta en könsneutral äktenskapslagstiftning, men gjorde intet i frågan. Jag hoppas verkligen att ingen av de borgerliga riksdagsledamötena faller till föga för oppositionens motion. Det skulle bara spela oppositionen i händerna och är precis vad de vill.

Kristdemokraterna i alliansregeringen kan ju inte räkna med att ha vetorätt i denna fråga när man är det enda partiet i riksdagens som är emot könsneutrala äktenskap.

Det är bara att köra fram propositionen Fredrik och Bea!

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Ja det måste vara klart före årsskiftet.
En modell som är hållbar bör vara att staten tar över vigselrätten.
Därmed blir lagen civilrättsligt och juridiskt bindande. Sedan får kyrkorna hantera det efter sin uppfattning.
Som medlem av Svenska Kyrkan gillar jag Biskop Carolie Krooks förslag -kyrkan väljer väg hur man välsignar sina nyblivna äkta hälfter.
Det ligger väl i KD:s intresse att välsigna sina medlemspar i sina kyrkor.
Domprosten i Uppsala Tuullike Bylund menar att teologiska studier visar att antingen köper man hela paketet eller också ingenting.
Så framför civilrättsligaäktenskap.

Anonym sa...

du skriver att fredrik måste lyssna på bea: Skulle hon vara för det du sysslar med istället för att ta ansvar i äktenskap med barn?