söndag, december 09, 2007

Regeringen beslutade i torsdags att bifalla Skånetrafikens, Hallandstrafikens, och Väst-trafiks ansökan om gemensam trafikeringsrätt för Öresundstågen på sträckan Malmö–Göteborg, samt Skånetrafikens och Länstrafiken Kronobergs ansökan om gemensam trafikeringsrätt för Öresundstågen på sträckan Malmö-Alvesta. Trafike-ringsrätten tilldelas på försök från och med den 1 januari 2009 till utgången av 2016.

–Det är glädjande att regeringen äntligen har fattat det här beslutet. Det är ett steg i rätt riktning. Nu kan länstrafikbolagen i södra Sverige på ett ännu bättre sätt sätta resenären i centrum i ett väl utvecklat regionalt pendlingssystem.

Charlotte Wäreborn Schultz, Vd för Svenska Lokaltrafikföreningen, SLTF kommenterar beslutet såhär:

– Beslutet ger möjlighet till en stark utveckling i regionen. Samtidigt ställer det stora krav på våra medlemmar, länstrafikbolagen, att samordna den regionala tågtrafiken med den interregionala. Resenärer vill både kunna dagspendla och ha ett bra utbud av långväga resmöjligheter.


Regeringen har fattat beslut om gemensam trafikeringsrätt för Öresundstågen

För att stödja den regionala utvecklingen i landets södra delar har regeringen idag, med vissa villkor, bifallit Skånetrafikens, Hallandstrafiken AB:s och Västtrafik AB:s ansökan om gemensam trafikeringsrätt för Öresundstågen på sträckan Malmö- Göteborg, samt Skånetrafikens och Länstrafiken Kronobergs ansökan om gemensam trafikeringsrätt för Öresundstågen på sträckan Malmö- Alvesta.

Inga kommentarer: