onsdag, december 19, 2007

Nu blir det svårare att planka

Skadegörelse och plankning kostar SL:s resenärer hundratals miljoner varje år. Inom kort kommer de 180 cm höga glasspärrarna att installeras i tunnelbanan som gör det svårare att planka. Det beslutade SL:s styrelse igår.

Fuskåkning är ett dubbelt problem. Det minskar biljettförsäljningen och samtidigt sänker det betalningsmoralen hos andra resenärer som ser hur fusket breder ut sig. Plankandet drabbar främst kvinnor och ungdomar som är SL:s trognaste resenärer. I stället för att flörta med plankarna, som den förra vänstermajoriteten tar vi nu ytterligare ett steg för nolltolerans mot fuskåkning,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen, jag blir lika sur varje gång jag ser en plankare som hoppar över en spärr.

Anonym sa...

Det verkar som du har koll. Går det möjligen att specificera 1) hur mkt plankningen kostar per år; 2) hur mkt de nya spärrarna kostar totalt (inköp, installation, underhåll på tio år etc); 3) hr du och/eller SL definierar fuskåkning och/eller plankning; 4) hur mkt alla åtgärder som görs och har gjorts mellan åren 2001-2008 kosat och/eller beräknas kosta?

Att kunna redovisa detta är väl ett minimumkrav på hur du och SL hanterar skattemedel.

Anonym sa...

För ett tag sedan skickade jag en fråga till sl kundtjänst om hur mkt plaankningen kosade per år. De svarade 200 miljoner, kan du möjligen bekräfta eler dementera detta. Är nämligen lite kunfunderad eftersom Hans-Erik Malmros och du själv tidigare angett en summa på 0-102 miljoner/år. Vad är det som egentligen gäller?

Före sommaren lovade du a ta denna fråga på allvar och svara upp mot de frågor som allmänheten ställer. Är det inte dags nu?

Anonym sa...

Förre vd hos Sl menade att det den tyska modellen där man kunde låsa fast de som inte har giltig färdbevis i ledstänger etc tills polisen kom var en bra modell. Är det ngt som kan tänkas ingå i även din version av nolltolerans?

Anonym sa...

Om nu att vräka ut pengar på kontrollåtgärder är ett tecken på att inte flörta med plankarna så är ju du och Berger-Kettner precis lika goda kålsupare. Du gör dig lite löjlig med det här flört-snacket i varje pressmeddelande.

redundans sa...

Men det kommer ju vara lika enkelt som idag att planka. Man hoppar ju sällan över de där höga spärrarna. Och om man gör det är det där plexiglaset inte finns öht.

Men att gå ryggsäck efter någon kommer ju vara lika lätt som idag.

Det tackar alla vi plankare för såklart :)

Anonym sa...

Kan du inte svara på frågorna Christer. Hur bra underlag har du eg för dina uttalanden?

Anonym sa...

Nu har jag fått ytterligare ett svar från SL Kundtjänst. De räknar alla utan färdbevis som plankare, kan det verkligen vara rätt? Det är ju t.ex. allmänt känt att spärrvakter ibland måste ta en rast eller att det faktiskt är fullt möjligt at bli bestulen eller tappa sitt färdbevis.

Är det så att även du anser att alla som inte har giltigt färdbevis plankar? Ska isf de hårdare tagen även gälla de som t.ex. av handikapp inte har ett giltigt färdbvis? Är det din och Sl:s version av humanism?

Anonym sa...

Hur många miljoner sa du att plankningen kostar? Att slänga sg med massa oredovisbara siffroro hit och dit är ganska enkelt Christer och har lite att göra med demokrati och insyn. Dags at redovisa alla beslutsunderlag!