fredag, september 29, 2006













Låt mig börja med några bilder från gårdagens trevliga invigning av Aleris öppna MR-kamera. Jag skrev om den igår, om du vill veta mer.

Sedan över till ett dystrare ämne. Det är en ekonomi i riktigt dålig kondition som de rödgröna partierna lämnar över till alliansen. Bara i år räknar landstingsförvaltningen med att sjukvården kommer att gå med 90 miljoner kronor i underskott och man begär nu hela 848 miljoner kronor i ytterligare medel bara för att kunna bibehålla dagens verksamheter. Många av socialdemokraternas utlovade satsningar finns det i dagsläget inte pengar till.

Det är svårt att inte tro att denna underbudgetering har varit medveten från socialdemokraternas sida. Det omskrutna ”dukade bord” som borgerligheten nu får sätta sig vid består av tomma skålar, trasigt porslin och härskna råvaror.

Ett visionslöst vanstyre av landstinget kommer vi i alliansen att byta mot en långsiktigt hållbar utveckling av sjukvården där hjärtpatienter inte behöver dö i onödan, där cancerpatienter får strålbehandling och där skattebetalarna får valuta för skattepengarna.

Tillgänglighet, trygghet, mångfald och valfrihet kommer att vara ledord för oss de kommande fyra åren. Det är tyvärr trist att åse hur illa det kan gå när ledorden har varit de motsatta. Med otillgänglig vård, otrygghet för både patienter och personal, enfald och ofrihet har socialdemokraterna förstört mycket av sjukvårdens trovärdighet. Det är bara tack vare stora uppoffringar hos vårdpersonalen som vården inte har kapsejsat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja och som om det inte vore nog så anser jag att Aleris är ena stora myglare då de går ut som bla vårdföretag i hemvården.Har själv arbetat i Aleris ute bland vårdtagare i hemvården och till 75% så fick jag höra av både unga och äldre att det tydligen bara gick ut på att tjäna pengar på vårdtagarna nuförtiden då de flesta var ganska överens om att det blivit betydligt sämre sedan kommunerna själva övergav vården.Inte ett enda personalmöte i Skåne under ett helt år då jag var arbetsam i Aleris och så påstår de att de värnar om de äldre.Rent skitsnack och inget annat tyvärr då jag sett och hört sådant som skulle få folk utanför vården att bli fly förbannade.Men innom vårdföretagen pratas det tyst då de på golvet är livrädda för att bli av med sina arbeten.Mycket duktigt folk som slutade innom Aleris under den korta tid jag var där då de helt enkelt gav upp pga ren leda.

Anonym men fortfarande i vården.