torsdag, september 14, 2006

En ny dag med (s):s lögner och (m) kampanj på gator och torg.

Idag har det varti besök i valstugorna på Kungsholmen, Odenplan Sergelstorg. Det finns en väldigt stor nyfikenhet bland folk på oss och vad vi de nya moderaterna står för. Jag har många trevliga och givande samtal under dagen.

På eftermiddagen hade Gunnar Hökmark, som sitter för (m) i Europaparlamentet, och jag torgmöte med underhållning av Wille Crafoord utanför Åhlens på Drottninggatan. Det var mycket åhörare och fullfart på debatten.Ikväll är det dags för TV 4 och partiledardebatt. Hoppas det går bra för vårt gäng i alliansen. De utstrålar ju sammanhållning och det syns att de trivs tillsammans.
Här kan Du se bilder från dagens olika aktiviteter




Wille Crafoord, numera moderat, sjunger om att man kan ändra sig.


Jag och Gunnar Hökmark på torgmöte.


En bild av publiken.


Det samlades en hel del människor för att lyssna.


Socialdemokraternas lögner:
(s) påstår att moderaterna vill lägga ned var femte skola.Det är lögn. Moderaterna vill satsa 7 miljarder kronor mer än soci-aldemokraterna på skolan. Vi vill ha fler lärare så att alla elever lär sig mer och kan läsa redan de första skolåren. Det behövs fler speciallärare och fortbildning för lärare. Vi vill också öka arbetsron genom att ge lärare tydlig befogenhet att ta itu med skolk och mobbning.
(s) påstår att moderaterna enbart vill satsa på de duktigaste eleverna.Det är lögn. I dag halkar svenska elever efter och lär sig allt mindre. Var fjärde elev lämnar grundskolan utan tillräckliga kunskaper. Arbets-miljön är ofta stökig och lärarna tvingas ofta använda sin tid till annat än att lära ut. Därför vill vi satsa 7000 kronor mer än socialdemokra-terna per elev. Vi vill särskilt stödja de elever som inte har stöd hemifrån. Då kan alla barn och ungdomar få en bra start i livet.
(s) påstår att moderaterna vill sälja ut akutsjukhus.Det är lögn. Vi vill inte sälja ut några akutsjukhus. Idag dör patienter i vårdköer och köerna växer. Det viktigaste är att sjukvården fungerar och att människor får vård i tid, därför välkomnar vi alla goda krafter som vill hjälpa till att göra vården bättre och få bort socialdemokraternas vårdköer.
(s) påstår att moderaterna vill låta patienterna betala ur egen ficka.Det är lögn. Landstinget har avtal med flera fristående vårdgivare redan i dag, allt från husläkare till S:t Görans akutsjukhus. Givetvis behöver inte patienterna betala ur egen ficka. Vi är för en sjukvård som betalas via skatten, precis som i dag.
(s) påstår att vårdgarantin uppfylls.Det är lögn. Över 10 000 patienter i Stockholms län får inte vård i tid. Socialdemokraterna kallar det vårdgaranti, men garantin gäller inte och det är många som inte får vård inom tre månader. Vi vill ge patien-terna lagstiftad rätt till vård i tid.
(s) påstår att sammanslagningen mellan Karolinska och Huddinge har fungerat ”väldigt, väldigt väl”. (Radio Stockholm, 21 augusti 2006)Det är lögn. Karolinska förblöder, underskottet är nu 300 miljoner kronor. Elva hjärtpatienter har dött i vårdkö i väntan på vård. Cancer-sjuka får inte plats på Radiumhemmet, utan slussas till Uppsala eller Gävle. Personalen är så missnöjd att 60 procent inte kan rekommendera sjukhuset som arbetsplats.
(s) påstår att moderaterna vill säga upp var femte sjuk-sköterska.Det är lögn. Moderaterna vill satsa 10 miljarder kronor mer på vård och omsorg än socialdemokraterna. Vi vill anställa 800 vårdguider, minska vårdköerna och utveckla vårdens kvalitet. Personalen ska också få mer att säga till om och större frihet. Då får vi en bättre sjukvård.
(s) påstår att det inte kommer att bli fler tullstationer i framtiden.Det är lögn. Socialdemokraterna och Annika Billström har sagt att de vill ha 24 fler betalstationer i innerstaden (Rapport Morgon, 3 januari 2006).
(s) påstår att trängselskatten inte kommer att höjas.Det är lögn. Försöket med trängselskatt gick med kraftigt underskott. Bara driften gick back 2 miljoner kronor om dagen. De rödgröna leda-möterna i riksdagens finansutskott konstaterar att trängselskatten måste höjas om den går med underskott. I London har avgifterna dubblerats sedan starten.
(s) påstår att alla intäkter från trängselskatterna ska gå till vägar och kollektivtrafik i Stockholmsregionen.Det är lögn. Det finns inga pengar att skicka tillbaka till Stockholm. Försöket med trängselskatt gick med stort underskott. Tullarna tar pengar som borde gå till kollektivtrafiken. Ska tullarna gå med överskott behöver trängselskatten höjas eller tullarna bli fler. Det finns inte heller något avtal med staten som garanterar att Stockholmsregionen får några pengar även om skatten höjs och tullarna går med överskott.
(s) påstår att moderaterna vill avskaffa var femte polis.Det är lögn. Vi vill tvärtom anställa 3.000 fler poliser. Dessutom vill vi anställa civil personal, som ger poliserna möjlighet att öka tryggheten och lösa brott istället för att fastna i onödigt kontorsarbete.
(s) påstår att moderaterna vill sänka landstingsskatten med 7 miljarder.Det är lögn. Sanningen är att vi vill sänka skatten med 35 öre per hundralapp.
(s) påstår att moderaterna vill höja SL-kortet till 900 kronor.Det är lögn. Vi föreslår inte höjd SL-taxa. Vi vill ha ett system med lokala kort, som är billigare i exempelvis Norrtälje och Södertälje. Det innebär inte att vi vill höja SL-kortet som gäller i hela länet. Vi vill göra det billigare att resa mitt på dagen genom en lågtrafiktaxa och införa en studeranderabatt. Genom en rättvisare taxa lockas fler att resa med SL, som då får ökade intäkter.
(s) påstår att enhetstaxan bara kostar 100 miljoner kronor.Det är lögn. Skattebetalarnas pris för den orättvisa taxan blir mycket högre än 100 miljoner kronor. SL:s försäljningsstatistik för augusti visar att raset i försäljning av SL-kort håller i sig. Om trenden fortsätter för-lorar SL närmare 450 miljoner kronor per år i intäkter på försäljnings-raset. Pengar som i stället borde satsas på en bättre trafik.
(s) påstår att moderaterna vill införa en pensionärsskatt.Det är lögn. Moderaterna vill sänka skatten för alla äldre. Vi vill göra det billigare att bo, även i bostadsrätt och hyreslägenhet. Vi föreslår sänkt fastighetsskatt och en särskild skattesänkning på 3000 kronor per år för alla över 65 år som bor i hyresrätt. Vi vill höja bostadstillägget för de pensionärer som behöver det.
(s) föreslår höjda skatter för alla genom dyrare el och bensin.
(s) påstår att moderaterna vill sänka ersättningen i föräldraförsäkringen.Det är lögn. Moderaterna och Allians för Sverige går till val på samma ersättning och samma antal månader i föräldraförsäkringen som idag. Dessutom vill vi införa en jämställdhetsbonus på 3.000 kronor i månaden när den förälder som har lägst månadslön går tillbaka till heltidsarbete. Halvtidsarbete ger en skatterabatt på 1500 kronor.
(s) påstår att moderaterna vill sänka sjukpenningen till 70 procent.Det är lögn. Moderaterna och Allians för Sverige är överens om att sjukpenningen ska fortsätta vara 80 procent under hela nästa mandat-period.

Inga kommentarer: