tisdag, september 05, 2006

Var är sjukvårdslandstingsrådet Inger Ros (s) i valrörelsen? Det är inte utan att man börjar undra, efter det att jag idag haft ännu en TV-debatt om sjukvårdsfrågor – med finanslandstingsrådet Ingela Nylund Watz (s). Inger Ros, som bär ansvaret för sjukvården här i länet, har uppenbarligen bestämt sig för att vara otillgänglig. Hon vill så att säga bli ett med den otillgängliga sjukvård hon bär ansvar för.

Jag kan i och för sig förstå att hon väljer att hålla sig borta. Dagens tiopunktsutspel inom sjukvården var pinsamt. Här har sossarna haft fyra år på sig, och det sista de nu gör är att bedriva opposition mot sig själva. Om de vinner nästa val påstås allt bli bättre. Varför har de då inte använt de fyra gångna åren till att göra något bra? Makt har de sannerligen inte saknat. Däremot idéer.

Jag gillar dock s-förslaget att införa en psykiatrisk vårdgaranti. Det föreslog vi moderater i Stockholms läns landsting redan under 2003. Alltför mycket elände har inträffat i psykiatrin alltsedan dess, något som har drabbat patienter, anhöriga och brottsoffer.

Vi kan inte ha en ordning där socialdemokraterna vinner val, därefter inte gör någonting under fyra år, för att till sist när det är tolv dagar kvar av mandatperioden föreslå fyra år gamla moderata förslag.

Inga kommentarer: