torsdag, september 07, 2006


Socialdemokraterna tänker uppenbarligen spela bluffpoker hela vägen fram till valdagen. Idag heter det i ett utspel från dem att socialdemokraterna är garanten för en tillgänglig sjukvård.

Det uttalandet är så dumt att jag egentligen inte behöver bemöta det. Alla som har suttit timme ut och timme in på en av Stockholms akutmottagningar och väntat vet hur det ser ut i verkligheten. Socialdemokraterna är garanten för en otillgänglig sjukvård. Basta.

Den som inte har personlig erfarenhet av sjukvårdens vårdköer kan alltid söka upp Landstingsförbundets vårdköstatistik på http://www.vantetider.se/ och ta del av sorgespelet där. Visst är det bedrövligt att svårt sjuka patienter inte erbjuds vård i tid i vårt land?

De barn i vårt län som är i behov av neuropsykiatrisk utredning tvingas vänta i 1,5 år på sin utredning. Några av dem hinner bli vuxna under den tiden. Då ställs de sist i vuxenkön.

Bluff nummer två från socialdemokraterna gäller vår inställning till närakuter. Det påstås att vi inte vill utveckla dessa. Om man ska kunna komma fram till en sådan slutsats måste man bära tredubbla ögonbindlar. Jag har personligen varit ute hos ett antal närakuter och tillsammans med dem skissat på hur de ska kunna bredda sitt uppdrag efter borgerlig valseger i landstinget. Därtill vill vi moderater skapa helt nya närakuter.

Idag presenterar jag tillsammans med Filippa Reinfeldt en helt ny reform för primärvården i Stockholms län. Den tar sikte på allt det som socialdemokraterna inte klarar av att leverera. Vi moderater skapar en primärvård som ger stockholmarna trygghet och tillgänglighet.

Inga kommentarer: