måndag, september 04, 2006

Idag har sossarna försökt återta lite av förlorad mark inom sjukvårdspolitikens område. Det var väl inte det mest lyckade försöket jag sett. Genom att ha två pressträffar samma förmiddag först med en minister och vår lokal Nylund Watz kl. 1030 och därefter hela bandet av landstingsråd från sossarna kl 12.00.
Det vill väl till om man skall dölja att det var istort samma rapport som presenterade i våras som nu kom i nytt omslag. Dock kunde inte ens alla dessa råd dölja att det var gammal skåpmat som fördes fram. Hade man gått från ord till handling redan i våras så hade läget kanske inte varit fullt så förtvivlat för de arma sossarna i vår region.

Nu kan inte ens förslag om nya möte och arbetsgrupper dölja det totala fiasko som de allt längre köerna inom vården utgör för sossepolitiken. Den återanvända politiken från ivåras kan inte dölja det kaos i vården som bl.a sammanslagningen av Huddinge och Karolinska till ett stort sjukhus resulterat i.

Det absolut viktigaste just nu är att få bort köerna till vård. Ingen skall behöva dö i sossarnas vårdköer.
Det viktiga nu är att människor får vård - inte vem som utför den. Principer och ideologi får aldrig gå före människors liv.

Inga kommentarer: