tisdag, augusti 15, 2006

Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting släpper idag en rapport om oss moderater – ”Sälj inte ut våra sjukhus!”.

Varför intresserar de sig så till den milda grad för vår politik? Borde de inte se om sitt eget hus först? Vi har haft s-styre i fyra år i landstinget och tolv år i regeringen. Här i Stockholms län dör hjärtpatienter i operationsköer. Cancersjuka i livets slutskede nekas smärtstillande vård. Barn- och ungdomspsykiatrin har en vårdkö på 1,5 år. Akut sjuka barn med kroppsliga skador förpassas till väntrum. Psykiskt sjuka människor avvisas från den vård de desperat söker och är i så stort behov av.

I det läget sätter sig socialdemokraterna och skriver en rapport om oss moderater. Har de inget vettigare för sig? Den kris vi har i sjukvården är skapad av socialdemokraterna.

Det mest provocerande i rapporten måste väl ändå vara löftet att inga dramatiska förändringar kommer att inträffa vid fortsatt maktinnehav för socialdemokraterna. Som om det vore något att vara stolt och nöjd över. Törs de säga det till cancerpatienterna? Till de hjärtsjuka? Till barnen? Den här rapporten är ett hån mot de allra sköraste medborgarna i vårt län.

Inga kommentarer: