tisdag, november 13, 2007

Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholms kommentar till förseningarna av SL Access:

Det är helt oacceptabelt att SL Acess blir ytterligare försenat. Vi har ärvt detta osäkra projekt, men jag kommer att göra allt för att våra satsningar inte ska vara förgäves utan snarast ska bära frukt och komma SL:s resenärer till nytta.

Förseningen beror på att vår leverantör inte håller utlovad tidtabell. Företaget ERG:s bristande förmåga att hålla ingångna avtal gör att vi nu undersöker vilka möjligheter, som finns för att gå skilda vägar och ta hjälp av en annan leverantör.

Jag blir dock både orolig och besviken på att SL:s 2:e vice ordförande inte har bättre kontroll på sina egna beslut. Under förra mandatperioden med socialdemokratisk ledning försenades projektet med över två år. I april fick styrelsen en grundlig information och tog ett enigt beslut om att fortsätta genomförandet av SL Access. Efter detta beslut har inga ytterligare kostnader tillkommit.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag ser det genomförs projektet 20 år för sent vilket får konsekvenser. Det positiva är att det redan finns färdiga system som andra har utvecklat men nackdelen är att de idag är så komplexa att det är ett stort steg att implementera och anpassa de systemen.

Anonym sa...

Jag blir ledsen att läsa det du skriver. Tala med oss på ERG istället.

Anonym sa...

What´s the problem?

Anonym sa...

Outermost embarrassing