fredag, november 09, 2007

Angående felaktiga påståenden i City

Tyvärr får du som läsare får betala för oseriös journalistik. Det är andra gången på en vecka som City tvingas att ta in rättelser för sina så kallade granskande artiklar om SL. Som förtroendevald ska jag granskas och likaså SL som allmännyttigt företag. Men det ska ske med schyssta metoder. Priset för oseriös journalistik är att du som läsare får felaktig information och när det händer gång på gång bidrar det till en allmänn misstro mot både det offentliga och demokratiska systemet. Jag kan bara beklaga

Att redovisningen kring SL:s resor är oklar är: Fel! Det finns inget i redovisningen som är felaktig eller otydligt. Det påstås även att minnesbilderna kring en resa varit oklar. Helt fel! Det finns alltid ett detaljerat program och en riklig dokumentation kring SL:s arrangemang.

Som tur är finns det också journalister som erkänner sina fel. (se nedan) Synd bara att det alltid sker i efterskott.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är ett problem absolut. Det som dock får en att kväljas är det faktum att när Svd, Dn, City, Metro, SVT, SL Kundtjänst och sl.se skiver rena faktafel som att fuskåkningen kostar 200 miljoner SEK/år, då lyfter varken du, SL eller medierna själva ett finger för att föra in rättelser.

Kostnaderna är ju inte ens hälften av 200 miljoner, eller hur. När kommer du göra det enda rätta och se till att SL korrigerar mediernas oseriösa journalistik rörande fuskåkningen somfattning Christer?

Du kan väl börja med att här tala om hur stor del av intäktsbortfallet som fuskåkningen står för?