onsdag, november 14, 2007

Om utmaningar i sjukvården

I Allmänna Utskottet har vi fått en kort dragning om hur verksamheten ser ut i SNS, som står för Sjukvården Salem-Nykvarn-Södertälje och består av Södertälje Sjukhus och den landstingsdrivna primärvården i området.

Till skillnad från socialdemokraterna som under den förra mandatperioden ville lägga ner sjukhuset i Södertälje, vill vi moderater utveckla och förbättra vården. Det innebär inte att jag vill se ett monopol utan en mångfald av vårdgivare i Södertälje. Vi politiker ska se till att sätta mål och regler för verksamheten. Betala vården via landstingsskatten och kontrollera kvaliteten för patienten.

Vi vill nu låta alla goda krafter vara med och utveckla sjukvården i Stockholms län. Vi har nu fått två utmaningar på SNS. Därför måste vi bilda oss en uppfattning om hur det skulle se ut. Landstingskontoret har därför givit en konsult i uppdrag att ta fram ett diskussionsunderlag som ska presenteras för allmänna utskottet.

Det här innebär att vi får en ökad kunskap om hur vi ska agera forstättningsvis. Det innebär däremot inte att några beslut har fattats.

Inga kommentarer: