onsdag, november 14, 2007

SKL - Ja till vårdval

SKL kongressens har nu bifallit Alliansen i Stockholms läns landstings gemensamma motion om Vårdval. Det är ett viktigt steg för att stödja förändringsarbetet i andra landsting och regioner.

Intresset är stort i Stockholms län, drygt 60 aktörer vill starta nya husläkarmottagningar. Det innebär en mångfald av vårdgivare inom primärvården och det vinner både patienter, vårdpersonalen och invånarna i Stockholms län på.

Jag tycker att det är bra att patientens valfrihet i primärvården nu kommer i fokus genom vårdval i hela landet. Det är en grundförutsättning för att kunna möta patienternas högst berättigade förväntningar om en bättre sjukvård. Vi är stolta över att Vårdval Stockholm startar den 1 jan 2008. För invånarna innebär det att man kan välja husläkare och få vård både dag- och kvällstid. Etableringen ska vara fri för de som vill starta husläkarmottagning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vill att landstinget skall ta betalt för imateriella värden när en vårdcentral säljs ut. Det ligger ett stort ekonomiskt värde i att ha en etablerad kundstock och att de är vana att vända sig till sin vårdcentral. Jag är för privata vårdcentraler men det innebär inte att landstinget skall agera byfåne när man säljer ut verksamheter. Ta betalt för det värde som finns!