onsdag, november 07, 2007

Satsning på södra Stockholm och Flemingsberg

Igår deltog jag i ett väldigt bra seminarium - Södra Stockholm kraftsamlar - under ledning av Edward Howard, VD Arena Huddinge. En bra publik och mycket kompetenta talare som visade att Södertörn i allmänhet och Flemingsberg i synnerhet är framtidstro och engagemang och inte minst ett strategiskt område med en hög koncentration av bostäder, högre utbildning och forskning.

Landstinget satsar stort:

• Vårdens och forskningens utveckling - Karolinska
• Goda kommunikationer och bra infrastruktur

Vi har även Södertörns-samarbetet - inte att förglömma. Det lyfter frågor som tillväxt, kvalitativt boende och goda kommunikationer. Grunden är därmed lagd – mycket återstår att göra. Mitt bidrag till seminariet var att tala lite om regionens framtida infrastruktur. Södertörnsleden är ett måste. Södertörnsleden binder samman kommuner, transportkorridorer och regionala kärnor i södra Stockholmsregionen inom ett närområde med mer än 260 000 boende.

Nu gäller det att fokusera på Stockholmsregionen och tala med en enad röst gentemot våra samtalspartners så att satsningarna denna gång blir så optimala som det bara är möjligt. Då är det bra med den här typen av kraftsamlingar.

Inga kommentarer: