lördag, september 29, 2007

Stockholm förlorar på nytt skatteförslag
Storstäder och förortskommuner förlorar, små kommuner i glesbygd vinner i ett nytt förslag till kommunal skatteutjämning.


• Högsby vinner Lidingö förlorar


- Detta är ett dråpslag mot Stockholmsregionen, säger Stockholms moderata finansborgarråd Kristina Axén Olin:

- Jag förutsätter att regeringen slänger den här utredningen i papperskorgen. 868 miljoner i ökade kostnader, eller 1.565 kronor ytterligare per medborgare - det går inte.

- Detta ger mig inget incitament alls för att se till att fler börjar jobba och fler flyttar hit. Återigen för man ett resonemang om att stockholmarna är gynnade. Men det är vi inte.

Vad det skulle betyda för Stockholms ekonomi vill Kristina Axén Olin inte ens tänka på, säger hon.

Nu ska hon börja med att tala med sin partiledning, och utgår från att den går på samma linje som hon och skrotar förslaget. Detta säger Kristina i Dn idag.

Jag säger detta är vansinne och en produkt av ett utredningsuppdrag från den tidigare s-märkta regeringen Persson.

Detta förslag kan aldrig föras vidare av en regering med en moderat statsminister i ledningen. Detta förslag måste bara av Anders Borg slängas i papperskorgen så som Kristina Axén Olin föreslår.

Vi måste nu alla hjälpas åt för att stoppa idioterna. Slut upp bakom Finansborgarrådet i Stockholm Kristina Axén Olins motstånd mot gamla sosseidéer.

Kör hårt Kristina!

1 kommentar:

Anonym sa...

Utjämningssystem är i grunden sjuka. Hur man än räknar blir minst 1/3 förfördelade. Jag tycker skatteuttaget skall återföras till kommuner/regioner så att en välskött kommun/region får tillbaka på rätt satsade pengar. Har sett för många nybyggda simhallar, rondeller etc i kommuner med nerkörd ekonomi. Med centrala fördelningssystem kommer vi alltid att ha utredare som föreslår att man skall justera en procentsats här och där med katastrofala oberäkneliga kostnader för enskilda kommuner. Nu måste ledare i alla kommuner ägna sig åt lobbying istället för att sköta verksamheten lokalt.