torsdag, september 20, 2007

Bättre kollektivtrafik till Nynäshamn

Nynäshamnsborna har rätt till en välfungerande kollektivtrafik. Det är inte acceptabelt att det inte går att lita på pendeltrafiken på Nynäsbanan. Så länge Banverkets upprustning inte är klar vill jag se om SL inte i stället kan köra en utökad busstrafik och därmed öka kvaliteten.

För att få en bättre pendeltrafik på Nynäsbanan satsar vi från landstinget över 300 miljoner kronor. Pengarna används för att tidigarelägga utbyggnaden av dubbelspår med minst fyra år och till att förbättra och modernisera stationerna mellan Nynäshamn och Västerhaninge. Det är en stor och viktig satsning. Nu vill jag se om det är möjligt att ytterligare påskynda detta arbete så att det blir klart tidigare genom att helt ersätta tågtrafiken med en utökad busstrafik.

Den förra socialdemokratiska ledningen av SL försummade att göra något åt pendeltågseländet till Nynäshamn. På fyra år mer än halverades resenärernas nöjdhet, från 30 till 12 procent. Det är klart underbetyg. Den nya styrelsen har lyckats vända utveckling och nu är 24 procent av resenärerna nöjda. Trots denna förbättring är jag långt ifrån nöjd. Vi måste göra mer för att få en bättre kollektivtrafik till Nynäshamn.

Inga kommentarer: