fredag, september 07, 2007

Nu får patienterna makten de aldrig haft

Nu genomför landstinget i Stockholm en rad reformer för att ge makten till patienten. Istället för att vårdcentralerna ska få pengarna direkt från politikerna utan krav på motprestation så följer ersättningen med patienterna.

Det här ställer vårdpyramiden på sin spets. Patienterna blir vinnarna och politikerna som förut vill bestämma över minsta detalj i sjukhus och vårdköernas Stockholm får mindre att göra.

Skillnaden mellan vårt alternativ och socialdemokraternas är att vi uppmuntrar till fri etablering och ett nytt tänkande inom sjukvården i Stockholm. Istället för att politiker administrerar köer genom anslag så ger vi möjligheter till patienter och läkare att mötas - på sina möjligheter.

Ersättningssystemet bör ta hänsyn till patienternas behov - inte politikernas behov. Vårdval Stockholm leder till en mänskligare syn på vården och ger makt till Stockholmarna - precis som vi lovat. Med denna reform uppfyller moderaterna ännu ett vallöfte - allt medan socialdemokraterna desperat håller fast vid ett toppstyrt och förlegat system.

Inga kommentarer: