söndag, september 02, 2007

Det är bra och naturligt att Stockholms finansborgarråd Kristna Axén Olin vill på skynda planeringen av Österleden. Att fullborda ringen runt Stockholm är på väg sidan lika naturligt som det är att vi vill bygga tvärförbindelser på spår inom kollektivtrafiken.

Samtidigt måste kapaciteten för tågtrafiken genom Stockholm klaras genom byggnationen av Citytunneln och utbyggnaden av sträckan Tomteboda - Karlhäll.

En annan viktig väginvestering som står i topp i förhandlingen som leds av Carl Cederschiöld är förbifart Stockholm i väster. Den har hittills rankas som nummer ett bland väginvesteringarna.

Det blir ett viktigt arbete som skall klaras i höst och vara klart i december. Carl Cederschiöld skall då presentera resultatet av sitt uppdrag för regeringen.

Läs mera i SvD idag:http://www.svd.se/dynamiskt/stockholm24/did_16983630.asp

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket tempo alliansen har, det är underbart att se infrastrukten växa fram istället för flumprojekt som tex fria spärrlinjer (samtidigt som trafiken står still...)
När österleden utreds skulle jag uppskatta om man även utreder en kombinerad lösning där tvärbanan kopplas ihop med lidingöbanan vid ropsten. Jag inser att det kan vara svårt att göra i samma byggprojekt men åtminstone att markreservationerna görs så det är enklare att komma igång den dag det finns medel tillgängliga.

Anonym sa...

När kommer protokollet från senaste styrelsemötet ut på SLs hemsida? Hoppas det den här gången är kompletterat med refererade utredningar så man slipper gå till diariet på SL...