måndag, september 24, 2007

Nästa år förbättras SL:s nattrafik

Den borgerliga alliansen i SL:s styrelse är nu överens om att nattrafiken ska förbättras nästa år. Både tunnelbana och pendeltåg kommer att gå dygnet runt från fredag morgon till söndag natt. Trafiken på vardagnätter kommer att fortsätta som idag. Det är en av många förbättringar som ryms i den miljardsatsning på SL som alliansen gör nästa år.

Ska Stockholm vara en levande storstad, som växer och utvecklas måste SL ha en välfungerande nattrafik. Därför är vi överens i alliansen att köra både tunnelbana och pendeltåg dygnet runt på helgerna. Någon nattaxa är inte heller aktuell, trots att nattrafiken förbättras kommer vanliga SL-biljetter att gälla.

3 kommentarer:

Nattarbetare sa...

Tack!

Anonym sa...

Tur att det finns en opposition och engagerade medborgare som kan kritisera och släta ut alliansens värsta blundrar.

Anonym sa...

Har aktiviteten underhåll någonsin förekommit i tankegångarna? Spåranläggningar, fordon, stationer osv.

Ett fantastiskt förslag på sätt och vis. Måste vara det absolut dyraste förslag som någonsin lagts vad gäller kollektivtrafik, i hela världen!

Vi utökar utbudet när efterfrågan är som minst(och den tid på dygnet SLs resenärer är som mest otrygga), vi ökar kostnaderna för underhåll på spåranläggningar (samtidigt som sannolkheten för skador med påföljande störningar ökar) och fordon samt att kapitalkostnderna för fordonen sticker i höjden till följd av den förkortade livslängden.

Ja just det, SLs styrelse ville ju att punktligheten skulle förbättras också. Bra att man då lägger förslag som försämrar de möjligheterna.