torsdag, april 10, 2008

Överallt i Europa satsas på höghastighetståg.

Men hur ska Sverige göra? Ansvariga ministern i Aktuelltstudion. Så lätt det i inledningen av Aktuellt sändningen 21.00 igår. Jag tycker det är bra att regeringen nu givit Banverket i uppdrag att snabbt utreda om höghastighetståg kan vara något för Sverige.

Det är självklart så att vi i vårt land skulle ha nytta av en satsning på höghastighetståg. Dags för regeringen att ta på ledartröjan.

Släpp sargen och kom in i matchen Torstenson, Borg och Reinfeldt.

Sluta prata om miljöåtgärder börja agera och det är nu!

Här kan Du lyssna på Aktuellts 21 sändning onsdagen den 9 april.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=329793

2 kommentarer:

david santos sa...

Hello, Christer!
I loved this blog.
Have a nice weekend.

Anonym sa...

Höghastighetståg är riktigt schysst
- detta är definitivt något som borde byggas ut mer.

Snittfarten för X2000 Stockholm-Göteborg är bara ca 130-140 km/h på dom flesta turer

När jag åkte Helsingborg-Stockholm med bil för ca 1,5 år sedan tog det ca 4,5 timmar (extra tid gick dock till att käka tanka etc.) - Jag hade precis köpt min GPS-mottagare då också (vilken jag använde som "färddator" och för att slippa bilens "glädjevisande" hastighetsmätare) vi "cruisade" då i ca 135-150 km/h på E4 och toppade 156 och vi var långt från dom snabbaste den kvällen - flera andra blåste om när vi låg i 145-150 km/h.


Lite match ska det väl vara att vara snabbare än tåget :-)
- har iallafall åkt Bålsta-Västerås med tåg några ggr, den sträckan är härlig när dom ligger i 160-200 över fälten - på den stäckan är det svårt att få bra snittfart med bil eftersom det ofta är mycket långsam trafik och svårt att köra om på en stor del av sträckan.

http://www.gronataget.se/templates/Page____389.aspx