tisdag, april 22, 2008

SL sänker priset till Arlanda


Här kommer en nyhet som jag hoppas många tycker är positiv: SL:s styrelse har idag beslutat att sänka priset för resor till Arlanda. Idag får resenärer som reser med Upptåget betala 75 kr när de kliver av vid arlanda. SL:s vd har fått uppdraget att sänka priset till max 60 kronor, och att förbättra SL:s trafikutbud till Arlanda.

Detta ligger helt i linje med våra ambitioner att stärka kollektivtrafiken och ytterligare öka kollektivtrafikens marknadsandelar gentemot andra transportmedel. Vi vill göra det både billigare och lättare att resa kollektivt och miljövänligt till Arlanda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra initiativ! 75 kronor har kännts onödigt mycket.

I övrigt behöver hela tågstrukturen mellan Uppsala och Stockholm förändras. Upptåget och Uppsalapendeln skulle behöva "byta plats". Som det är nu måste både Upptåget och Uppsalapendeln växla mellan yttre och inre spår i Skavstaby där Arlandabanan viker av. Och det skapar störningar. Upptåget och Uppsalapendeln borde slås ihop, och enbart gå på yttre spåren via Arlanda (och inte stanna i Upplands Väsby). Och pendeltågen bör hålla sig till Märstabanan. På så sätt slipper de olika systemen störa varandra. Upptåget till Upplands Väsby var en trevlig idé, men kostar tyvärr lite för mycket i form av förseningar på pendeltågstrafiken.