onsdag, maj 23, 2007

SL inför studentrabatt i augusti

Från 1 augusti kommer SL att införa en studentrabatt på 35 procent. Landstingets alliansmajoritet genomför nu ett av sina vallöften om att införa studentrabatt på SL:s terminskort. På ett år kommer rabatten att sänka kostnaderna för en student med över 2.000 kronor jämfört med vanliga månadskort. Nästa år införs även ett prenumerationssystem som gör att studenterna aldrig behöver ligga ute med mer än 500 kronor.

När SL inför studentrabatt är det ett viktigt steg för att göra Stockholm mer attraktivt som studentstad och locka fler resenärer till kollektivtrafiken. För att klara framtidens utmaningar måste vi satsa på både kunskap och miljövänliga transporter.

Redan förra mandatperioden kämpade vi i Alliansen för en studentrabatt på SL, men rabatten stoppades av den dåvarande vänstermajoriteten i landstinget.

De nya priserna:

Höstterminen 2007
2 000 kronor för perioden 6 augusti - 31 december
1 600 kronor för perioden 1 september - 31 december

Vårterminen 2008
2 200 kronor för perioden 1 januari - 15 juni
1 800 kronor för perioden 1 februari - 15 juni

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra!

Fast det skulle vara ännu bättre om studentrabatten var 50% och om den gällde även på vanliga kort (ex.vis 30-dagars-kortet) och på rabattremsor.

Prenumerationssystemet är en intressant -- och spännande -- lösning, och det är positivt att se att SL ägnar sig åt nytänkande.