tisdag, maj 15, 2007

Extrarymlig SL-buss testas i stan

Stockholm växer och allt fler vill åka buss med SL. Ett sätt att möta den ökande efterfrågan är att köra större bussar med plats för fler resenärer, något som med framgång görs ibland annat Köpenhamn, men som tidigare inte varit tillåtet i Stockholm. Nu kan SL för första gången i innerstaden testa en 13,7 meter lång boggibuss med plats för fler resenärer. Vi får se hur detta test faller ut.

Att öka kapaciteten med flera olika slags bussar ger flexibilitet och större möjligheter för SL att anpassa trafiken till resenärernas behov av turtäthet och komfort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Allt fler vill åka buss". Det enda problemet är att allt färre får råd att åka denna nya fina "extra rymliga buss"? För er landstingspolitiker är det uppenbarligen inget problem eftersom ni åker gratis på skattebetalarnas bekostnad - snacka plankning!

Anonym sa...

"Allt fler vill åka buss". Det enda problemet är att allt färre får råd att åka denna nya fina "extra rymliga buss"? För er landstingspolitiker är det uppenbarligen inget problem eftersom ni åker gratis på skattebetalarnas bekostnad - välkommen till planka.nu Christer!