torsdag, maj 03, 2007

I Dagens Nyheter skriver de fyra partisekreterarna om Alliansens fördjupade samarbete. Det är helt rätt att man nu breddar samarbetet och vitaliserar det ideologiska arbetet medan regeringen tar hand om de dagspraktiska frågorna.

Tre principer nämns för arbetet under mandatperioden.

"1. Som partier tar vi vår utgångspunkt i det gemensamma. I diskussioner mellan partierna ska utgångspunkten vara det som förenar. Det var enigheten i centrala frågor som tilltalade väljarna och det som gör alliansen unik och regeringen handlingskraftig.

2. Vår utgångspunkt är samhällsproblemen. Allians för Sverige fick sitt mandat från väljarna för att vi svarade upp mot de problem som människor upplevde i sin vardag. Det bör också vara fokus för den fortsatta utvecklingen av alliansen.

3. Vi är och ska förbli fyra partier i utveckling. Det är värdefullt att varje parti utvecklas och ständigt söker svar på hur Sverige kan bli bättre. Med fyra partier som utvecklas vart för sig kommer vi gemensamt att kunna utveckla alliansen. Respekt ska visas för våra olikheter och respektive partiers utveckling. Att alliansens partier ibland har olika lösningar på samhällsproblem är naturligt och en styrka."

Precis det som behövs. Partierna i samverkan kompletterar och sporrar varandra till att utvecklas. Det finns plats för alla. Se och lär - mp + s + v

Inga kommentarer: