tisdag, maj 15, 2007

Maskerade män styr gatorna i Gaza - Konflikt mellan Fatah och Hamas

Nu hörs mycket oroande nyheter att maskerade män regerar på Gazas gator efter att Hamas och Fatahs militia och säkerhetsstyrkor beskjutit varandra. Vanliga människor vågar inte gå ut, barnen vågar inte gå till skolan, internet-caféer och annat som förknippas med västerländsk kultur har attackerats. En PR-miss för att uttrycka sig milt och en svart dag i många människors liv som fått sina liv förkortade eller krossade. Utsattheten som de unga palestinierna utsätts för, genom vanstyre och politisk kortsiktighet, kommer att förblekna inför bilder på terror-maskerade män som bränner enskild egendom och grupper av palestinier som beskjuter varandra.

Detta gagnar knappast återuppbyggnaden av Gaza eller upprättandet av en palestinsk/arabisk stat vid sidan om Israel. Ett inbördeskrig mellan Hamas och Fatah gynnar bara hökarna på olika sidor av en redan infekterad konflikt, och missgynnar lokalbefolkningens möjligheter att resa sig ur fattigdom och vända blicken fram mot bättre tider. Gräv ner stridsyxan och slut leden. jag vet att det är enklare sagt än gjort, men det är det enda som kan få ett slut på konflikten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nämen har du börjat censurera inlägg du också. Ett sätt att undvika kritik kanske? Förstår dig dock det kan bli lite pinsamt när dubbelmoralen och faktafelen avslöjas.