torsdag, september 11, 2008

Välkommen satsning på kollektivtrafik

Idag har regeringen presenterat delar av sitt förslag av infrastrukturproposition som kommer att läggas fram i riksdagen i höst. De presenterade förslagen innehåller flera viktiga närtidssatsningar på infrastruktur och bättre kollektivtrafik.

Regeringen har höga ambitioner och det är välkommet att dessa satsningar nu blir verklighet. Tidigare beslut om satsningar på Citybanan och de nu föreslagna pengarna till E18 och Södertörnsleden är särskilt viktiga för stockholmsregionen. En god infrastruktur är ett viktigt verktyg för att komma tillrätta med miljö- och klimatproblemen.

När Sveriges och Stockholms tillväxt ökar, så växer samtidigt vårt behov av en väl fungerande infrastruktur. Vi vill därför tillsammans med regeringen skapa bra förutsättningar för att fler ska kunna åka kollektivt. Regeringen har nu börjat uppfylla det vi kommit överens om i den så kallade Cederschiöldsöverenskommelsen. Jag utgår samtidigt ifrån att det kommer fler förslag i propositionen som syftar till att utveckla nästa generations kollektivtrafik.

Du kan se mer i SvD artikel : http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_1709629.svd

Inga kommentarer: