onsdag, september 24, 2008

Beslut om biljettkontrollen idag

Idag fattade SL beslut om att se över biljett- och trafikkontrollen i SL:s organisation. Hur kan den kan få bättre förutsättningar och därmed bli ännu bättre än idag. I och med att rapporterna om fusk ökar känns det angeläget att se över vad vi i styrelsen kan göra för att effektivisera verksamheten. Jag har alltid hävdat att SL bör satsa mer på trafikuppgifterna. Jag tror att det är helt rätt att upphandla denna tjänst så att personalen kommer närmare verksamhet och beslut.

I det längre perspektivet är detta bara en återgång till det som rådde tidigare. Det var socialdemokraterna som körde över oss moderater i december 2005 då man beslutade att ta över biljettkontrollen från entreprenörerna Veolia och Citypendeln. Sedan dess har verksamheten blivit dyrare samtidigt som vi inte har kunnat kontrollera fler, snarare har det blivit färre som nu kontrolleras.

Här har vi naturligtvis ett ansvar för att hitta en bättre lösning. Vi bör lägga mer tid och pengar på trafiksidan och mindre på onödig administration. Om vi hittar en bra form för detta är jag övertygad att både personal, SL och alla kollektivtrafikresenärer kommer att tjäna på detta förslag. Det handlar inte om repression, snarare om att vara ute mer bland resenärer och ge ökad service och trygghet.

Inga kommentarer: