fredag, september 12, 2008

En trygg, pålitlig och miljövänlig kollektivtrafik

Idag släpper Alliansen i Stockholms läns landsting sin halvtidsrapport om kollektivtrafiken i Stockholm. Vi är stolta över det som åstadkommits på två år men arbetet kommer att gå vidare med oförminskad styrka under de kommande två åren. Stockholm behöver en trygg, pålitlig och miljövänlig kollektivtrafik. Mycket i rapporten pekar på positiva tendenser och trender vad gäller punktlighet och trygghet. Det är bra.

Med en sådan rapport i ryggen är det svårt att inte satsa framåt. Om bara en ytterligare resenär känner sig tryggare i t-banan eller kommer fram oftare i tid så har vi gjort en insats. Att allt fler upplever att kollektivtrafiken är ett reellt alternativ till bilen är naturligtvis uppmuntrande.

Jag är stolt över medarbetarna både i SL:s ledning och våra entreprenörer var ledning och personal varje dag gör ett bra jobb för att få Stockholms blodomlopp att fungera. Självklart är det många faktorer som gör att vi nu ser denna positiva utveckling. Det är många pusselbitar som faller på plats, många som ser lösningar och samverkar. Kort sagt har vi bestämt oss för att dels prioritera några få men viktiga saker men också vara stolta över det vi faktiskt åstadkommer.

Rapporten lägger jag upp här på bloggen under dagen, så kan alla som vill läsa och tycka till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant. Men var hittar jag rapporten?