söndag, september 21, 2008


Förstärkning av rättsväsendet


Igår skrev statsminister Fredrik Reinfeldt och justitieminister Beatrice Ask om regeringens förstärkningar av rättsväsendet på Göteborgs-Postens debattsida.
Här följer ett utdrag ur artikeln:Våldet förändrar Sverige. Det utmanar vår trygghet och beskär vår frihet. Ett tydligt vallöfte från Allians för Sverige i valet 2006 var därför att återupprätta rättssamhället och öka tryggheten. För många är konsekvenserna av att leva med våld och brott en tragisk vardag. För andra räcker oron för vad som kan hända till en känsla av otrygghet.


I den kommande budgetpropositionen kommer alliansregeringen att föreslå ytterligare medel om sammanlagt 785 miljoner kronor 2009 till bland annat Åklagarmyndigheten, Sveriges domstolar och Kriminalvården. Sänkningen av arbetsgivaravgifterna med en procentenhet kommer dessutom för rättsväsendets myndigheter innebära minskade utgifter om cirka 150 miljoner kronor. Målet om 20~000 poliser ligger fast och i budgetpropositionen för 2010 kommer vi att redovisa vilka ytterligare resurstillskott och åtgärder som krävs för att vårt mål om ett tryggare Sverige ska nås. Därtill pågår det ett arbete med att se över effektiviteten inom hela det svenska rättsväsendet. Det ska vara slutfört under 2009.


Vår upprustning av rättskedjan är en angelägen frihetsreform. En frihetsreform som kommer de mest utsatta i vårt samhälle till störst del. I ett tryggt samhälle gäller svensk lag lika för alla i hela Sverige. Regeringens politik är framtidsinriktad och syftar till att lösa de problem som människor upplever i sin vardag. Ett välfungerande rättsväsende utgör kärnan i såväl en fungerande demokrati som ett framgångsrikt välfärdssamhälle,avslutar de artikeln.


Läs hela på denna länk:http://www.moderat.se/artikel.aspx?webbid=1&menyid=1&artikelid=33685


Det är bra jobbat av regeringen ännu ett område där det syns att alliansen står för en politik på ensklida människor sida.

Inga kommentarer: