fredag, mars 23, 2007

Jag uppskattade mycket vårt möte med företrädare från DHR igår. Vi har mycket att tala om. Tillgänglighetsfrågorna ligger mig varmt om hjärtat. Förutom att göra kollektivtrafiken mer öppen, tillgänglig och framför allt mer välkomnande att vara i, så bedriver vi en rad projekt inom färdtjänsten som kan göra den ännu mer användbar för de mest störst behov. Med på mötet var även Malmros och Anna Starbrink (fp), ordförande i Färdtjänstnämnden, och Anna Manhag (m), vice ordförande i nämnden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bästa Trafiklandstingsråd!

Mycket bra att ni tillsammans med DHR går igenom den fysiska tillgängligheten i kollektivtrafiken. Glöm bara inte bort den stora gruppen med kognitiva svårigheter. Inte minst alla medborgare i länet som lever med sviterna efter en stroke och den hjärnskada som den medfört. För många i den gruppen finns inget annat alternativ än den särskilda kollektivtrafiken dvs färdtjänst. De fixar inte tunnelbanan med alla ljud, rörelser och stora mängd människor. Många klarar inte heller, den för andra perfekta, närtrafiken då den ofta på slingriga vägar skapar yrsel med allt vad det innebär. Fortsätt arbetet med att öka tillgängligheten för medborgare med fysiska funktionsnedsättningar, men glöm inte bort den stora grupp som är helt beroende av färdtjänsten. Resetilldelningen 140 resor per år är inte tillgänglighet. 104 resor går ju bara åt till att åka till livsmedelsbutiken en gång i veckan.
Dan Sernfalk
Strokeföreningen Stockholms län

Christer G Wennerholm sa...

Kloka tankar Dan. Jag hoppas att jag under denna mandatperiod kommer att kunna återkomma i just detta ärende. Jag har redan skickat dina synpunkter vidare till nämnden.