Jag har försökt att låta bli att kommentera Bertil Torekulls DN-artikel häromdagen, men det är svårt att förbigå honom, trots att hans slutsatser är så absurda att han inte förtjänar att tas på allvar. Skulle hans agenda bilda skola vore det förödande för yttrandefriheten.
Torekull menar att Bildts bloggande har likheter med diktaturers envägskommunikation.
"Hur skulle det se ut om varje minister med regeringschefen i täten diskuterade och bemötte och bedömde sina egna tillkortakommanden och felsteg i var sin av dem själva utgiven och kontrollerad tidning eller på en personlig hemsida?" - Torekull
Ja, varför inte. Vore inte detta ett framsteg i öppenhet och demokrati? Så länge som vi har yttrandefrihet bidrar väl bloggar och egna insändare enbart till debatten - Det är väl uppenbart att Bildt inte får stå oemotsagd. Eller vill Torekull belägga ministrar med talförbud?
fredag, mars 02, 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Intressant det där om öppenhet och deemokrati. Hur står det till på din hemmafront - SL? Såvitt jag förstått så förhalas utlämnande av allmänna handlingar såväl inom SL och av dig själv i egenskap av landstingspolitiker. Den öppenhet och dialog som du på din blogg och hemsida så starkt propagerar för lyser pinsamt med sin frånvaro. Hänvisningar till inaktuella siffror och svävande svar från din sida rimmar illa med din lovsång för öppenhet (en läpparnas bekännelse!). Hur var det nu med alla de frågor kring fuskåkning etc som du vägrar att svara på?
Det som är bra med en öppen dialog det är att alla parter kan ställa frågor. Sen kanske alla inte blir nöjda med de svar dom får...
Vad undrar du om fuskåkning? Själv tycker jag att det är ett stort problem. Moderaterna är det enda partiet som tar problemet på allvar.
/ Håkan
Ställer man en fråga om att få ta del av allmänna handlingar så finns det enligt svensk lag inte så många olika svar att få - ska inte politikerna följa llagen menar du?
Att inte svara på en konkret faktafråga är kanske din och Christers idé om öppenhet men när det gäller makthavare så är det knappast en typ av öppenhet som eftersträvas i en demokrati.
Moderaterna och SL överskattar fuskåkningen som problem. SL:s egna siffror visar på attt fuskåkningen står för 0-27 miljoner kronor/år i uteblivna intäkter. Är det då rimligt att satsa över 500 miljoner kronor/år för at komma tillrätta med det? Enligt siffror från SL och SLL har över en miljard satsade skattekronor endast resulterat i 75 miljoner i ökade intäkter. Finns det inte större problem att ta tag i?
Skicka en kommentar