onsdag, augusti 27, 2008

På rätt spår i Nynäshamn

Resenärernas upplevelser av sommarens ersättningstrafik på Nynäsbanan är genomgående positiva. Det visar en mätning som SL har genomfört. Åtta av tio resenärer tycker att ersättningstrafiken har fungerat bra eller mycket bra. Linjesträckning, turtäthet, informationen och placering av hållplatserna får också bra betyg. Jag är ödmjuk inför detta, och vill tacka all personal som gjort att den stora omställningen gick väl, och resenärerna för deras tålamod i en tid av omställning och utbyggnad.

Samtidigt har jag full förståelse för att resenärerna nu vill se snabba förändringar när det gäller den fortsatta pendeltågstrafiken. På drygt ett år har resenärernas nöjd­het med Nynäs­banan gått från 12 till 38 procent. Jag är glad över denna positiva ut­veckling, men långt ifrån nöjd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Snyggt jobbat Christer mfl. Det är så underbart att se er politik få genomslag på område efter område. Tänker en stilla tanke till slutfasen av förra mandatperioden när styrelsen för SL fokuserade sig på "viktiga" ämnen som öppna spärrlinjer, underfinansierade taxesystem, etc.