fredag, augusti 08, 2008

De skyldiga måste straffas

Ett gäng på 15-20 ungdomar sprutat vatten och kastat sten på folk inne i Tensta tunnelbanestation natten till igår.

Det är fullkomligt oacceptabelt! Alla som reser och jobbar med SL har rätt till en trygg och säker miljö, så även i Tensta. SL kommer att gör allt för att de skyldiga ska få sitt straff och för att detta inte ska återupprepas. Vi kommer fortsätta våra trygghetssatsningar.

Jag utgår ifrån att polisen nu begär ut bilder från SL:s trygghetskameror för att ta fast de brottslingar, som både vandaliserar och kränker SL:s resenärer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej ! Jag tror att ungdomarna i Tensta ville kopiera arrangemanget i Gamla stan, som de antagligen kände sig utestängda ifrån och så gör de det bara på det sätt de är vana vid ... Vilket på inget sätt ursäktar deras uppförande.
Se http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=813083
Ett blött vattenkrig på trånga bakgator mitt i staden har blivit ett slag bland stock och sten. På grund av säkerhetsskäl har stockholmspolisen flyttat fredagens vattenkrig från Gamla stan till Norra Djurgårdens skogar.
Stockholms norra och södra sidor möttes på Djurgården, en strid som det södra laget gick segrande ur.
Hälsn.

Anonym sa...

Hej,
Precis som Alexandra tror jag att ungdomarana såg vattenkrig som tillåtet eftersom Stockholm Stad arrangerat ett i centrala stan.
Lugna ner dig och tala med de politiker ach andra som hittade på idén med vattenkrig innan du tjoar på detta sätt.