torsdag, augusti 21, 2008

Gratis SL-kort till nattvandrande föräldrar

Alla ska kunna känna sig trygga i kollektivtrafiken och därför fokuserar SL nu på allt fler trygghetsskapande åtgärder i trafiken. Nu föreslår vi i den borgerliga majoriteten i SL:s styrelse i en skrivelse att nattvandrande föräldrar ska kunna få gratis SL-kort som gäller kvällar och helger. Vår uppgift är att se till så att alla kan resa tryggt och säkert i hela Stockholms län. Då krävs ett gott samarbete med polis, myndigheter och andra frivilliga.

Kollektivtrafiken är en del av Stockholm och vi vill ställa upp för att minska våldet i samhället. Detta är en tydlig signal från oss till alla nattvandrande föräldrar att vi uppskattar deras engagemang och värdefulla arbete.

I juni tilldelades Farsor och morsor på stan landstingets årliga pris mot främlingsfientlighet och rasism. Motiveringen var att Farsor och morsor på stan är en av de starkaste krafterna vi idag har i centrala Stockholm för att motverka effekterna av rasism och främlingsfientlighet. Organisationens medlemmar försöker alltid befinna sig på platser där de behövs bäst under sina nattvandringar. Hittills har det inte funnits tydliga och klara regler kring hur dessa engagerade människor ska utföra sina uppdrag. Nu vill vi att de och många andra ska kunna göra fler goda insatser på rimliga villkor.

Inga kommentarer: