lördag, augusti 09, 2008

Dagens Dn-debatt är en ingen rolig läsning. Nu har huggsexan kring regerings kommande förslag om satsningarna på infrastrukteren börjat. Helt otroligt att kunskapen om betydelsen av satsning på att bygga bort flaskhalsen ,vid Riddarholmen i centrala Stockholm för tågtrafiken genom byggnationen av citybanan är som bortblåst. Denna satsning kommer att ge bättre punktlighet och fler möjlighet till nya tågförbindelser i hela landet. Tåg som idag inte får plats pga trängseln på de två spår vi har och har haft sedan slutet av 1800-talet i centrala Stockholm.

Personligen tycker jag att regeringen jobbar på bra med frågan. Den ansvariga ministern har mycket kunskap, hon vet vad som behöver göras för att utveckla hela Sveriges infrastruktur

Det gäller att se helheten och inte bara den egna bakgården.

Fredrik Reinfeldt sade vid sitt sommartal i Waxholm idag bl.a.

-Moderaternas har tre prioriteringar inför de stundande budgetförhandlingarna inom alliansregeringen. Den första är ett framtids- och investeringspaket som handlar om infrastruktur och forskning. För det andra vill man förstärka arbetslinjen genom ytterligare skattesänkningar. Den tredje prioriteringen är ett välfärdspaket som bland annat handlar om satsningar på psykiatri och grundläggande utbildning.

Detta är också besked från statsministerns sida och väldigt lovande sådana inför behandlingen av infrastrukturen i höst tycker jag.

Inga kommentarer: