onsdag, augusti 13, 2008

Bra samarbete gav efterlängtad renovering

Sedan i somras har man kunnat åka på den nya renoverade delen av Bergtorpsvägen i Täby. Det blev ett snyggt jobb som kommer både bilister och SLs bussar tillgodo.

Fyra nya rondeller, alla med egna utsmyckningar, ny vägbana, en trygg och dekorativ mittbarriär, nytt ljus och en helt nyrenoverad cykelbana. Breddningen av vägen och ny ljussättning skapar en mycket bra trafikmiljö på den mycket hårt belastade vägen. Detta kommer att leda till högre vägsäkerhet och en bättre trafikförsörjning i denna norra del av Stockholm.

Nu jobbar alla på med att renovera Roslagsbanan och lägga spåret i en planskild korsning för bättre kapacitet och framkomlighet.
För att åstadkomma detta har en provisorisk väg byggts samtidigt som man bygger en ny järnvägsbro för lokalbanan. I slutändan kommer detta att spara mycket tid och krångel för såväl bilister som kollektivtrafiken. Täby och Arninge, Vallentuna och Österåker är alla mycket intressanta områden som växer kraftigt. Då måste kollektivtrafiken och infrastrukturen också få växa.
För mig är detta projekt ett bra exempel på samarbete mellan SL, kommunen och staten med flera. Det är genom samarbete och målinriktat arbete som vi klarar framtidens kollektivtrafikutmaningar.

Inga kommentarer: