måndag, oktober 01, 2007

Ökad satsning på trygghetsvärdar i SL-trafiken

SL har nu beslutat att genomföra en upphandling av trygghetsvärdar. Trygghetsvärdarna ska bidra till att skapa trygghet för alla SLs resenärer och motverka konflikter och störande beteende. De kommer att ha i uppgift att arbeta bland annat med ungdomar som uppehåller sig i SL-trafiken. Att SL gör en upphandling beror på avtalets storlek och att det ger en möjlighet att kunna specificera trygghetsvärdarnas uppdrag. En upphandling ger möjlighet att också få in anbud från andra aktörer. Arbetet utförs idag av Lugna Gatan.

SL har sedan tidigare stött Stadsmissionens arbete. Bakgrunden till samarbetet är att hemlösa människor ofta vistas i SLs miljöer. Styrelsen har beslutat genomföra en upphandling från en organisation som arbetar med uppsökande verksamhet och stöd till hemlösa. Totalt utökar SL sina trygghetssatsningar från 11 till 15 miljoner kronor per år.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas att upphandlingarna är skrivna så att Lugna gatan och Stadsmissionen kan fortsätta sina uppdrag fast med lite konkurrens. Det är rätt med upphandling och alla parter behöver utsättas för konkurrens annars blir det monopol och det gillar vi inte.