måndag, oktober 08, 2007

Gårdagens debatt mellan Fredrik och Mona Sahlin gav ett tydligt besked: det finns bara ett trovärdigt regeringsalternativ som har en fungerande politik för fler jobb.

Fakta: Sverige har idag en av de starkast växande arbetsmarknaderna i Europa. Sysselsättningen ökar med 200 000 enligt prognoserna i höstbudgeten och utanförskapet minskar med 175 000 personer.

När fler jobbar så innebär det inte bara en förbättring för enskilda och familjer – det innebär också mer pengar till välfärden.

PS. Vem vann? Fredrik såklart. Det tyckte nog alla utom de tusentals (s)-bloggarna som satt redo framför datorn. Själv har jag bara en röst, men jag kände att vår politik nådde fram genom rutan på ett bättre sätt. Vad tyckte ni?

1 kommentar:

Anonym sa...

Såg inte debatten men sättet som alliansen har "löst" ungdomsarbetslösheten på är imponerande. Nästan så man skulle kunna tro att det var sossarna som kommit på det.

- Jag vet! Vi tar bort Alfakassan för alla som slutat plugga!

- Och eftersom Arbetsförmedlingen bara kommer slösa bort ungdomarnas tid med poänglösa kurser i hur man söker jobb så kommer de ju inte skriva in sig som arbetslösa!

- Så då ser det ju ut i statistiken som att vi fått bort ungdomsarbetslösheten helt!

- När vi egentligen bara tvingar dem att ta onödigt långa CSN lån om de inte får jobb direkt efter skolan och vill de inte plugga får väl mamma och pappa betala!