tisdag, oktober 02, 2007


"Öka takten!"
-manifestation för fler spår och vägar i hela regionen

Stockholm-Mälarregionen behöver mer pengar till vägar och spår. Vi behöver bygga mer och snabbare. Vi behöver öka takten! Det var huvudbudskapet när politiker mötte pendlare mitt i rusningen på 12 orter i hela regionen.

Den 4 oktober har regeringen bjudit in till en hearing om framtidens infrastruktur. Och de fem länen i Stockholm-Mälarregionen har gjort gemensam sak. Tillsammans kommer politiker och näringsliv från hela regionen att kräva att regeringen ökar takten. Det behövs mer pengar i systemet. För hela Sverige behöver väagar och spår. Inte minst vi i Stockholm-Mälarregionen.

För att skapa opinion inför hearing mötte vi politiker från hela regionen pendlare på 12 orter. Vi delade ut frukostpåsar och flygblad mitt i rusningen.

Lyssna på inslaget i Radio Stockholms direktsändning från pendeltågsperrongen på Stockholm Central. Ca 16.30 minuter in i sändningen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du något händer bara för att du delar ut lappar på en perrong?

Christer G Wennerholm sa...

Det är alltid viktigt och roligt att träffa våra resenärer. Under en sådan här aktivitet hinner man också lyssna till många åsikter och argument.

Sedan fick jag också tillfälle att träffa andra förtroendevalda som jobbar med infrastrukturfrågor. Det var ett bra tillfälle att prata ihop oss om framtidens infrastruktur. Så visst fyllde den här aktiviteten en viktig funktion.

Anonym sa...

Det är bra att det börjar röra på sig och att den splittrade stockholms regionen äntligen börjar prata med en röst. Här ligger skåne och västra götaland före oss.