onsdag, juni 20, 2007

Spårvagn till Centralen – Djurgårdslinjen förlängs

Enligt en utredning som SL har genomfört är en förlängning av Djurgårdslinjen till Centralen fullt möjlig redan på relativt kort sikt. Styrelsen gav i tisdags SL i uppdrag att genomföra förlängningen med sikte på trafikstart redan år 2010.

I den uppdaterade studie som SL utfört har särskild vikt lagts vid Stockholms stads intressen och målsättningen har varit en snabb planerings- och byggprocess med sikte på trafikstart inom tre år. Utredningen har studerat möjligheterna till en modernisering och förlängning av den spårvagnslinje, Djurgårdslinjen, som i dag trafikeras av museifordon mellan Djurgården och Norrmalmstorg.

De sträckor som studerats är dels en förlängning från Norrmalmstorg, via Hamngatan till Centralen och dels möjligheterna att även förlänga linjen via Karlaplan, Lindarängsvägen till Värta/Frihamnen.

Studien visar att en förlängning av bägge sträckorna är fullt möjlig även om det på vissa delsträckor återstår ett antal problem att ta ställning till, framför allt framkomlighetsfrågor och tekniska anläggningsproblem.

Den förlängningsetapp som styrelsen i dag beslöt att SL ska genomföra är sträckan Norrmalmstorg – Centralen (Klarabergsgatan) och målet är trafikstart på sträckan år 2010.

Inga kommentarer: