tisdag, juni 12, 2007

Jag välkomnar moderaternas debattinlägg om Svegfors Ansvarskommitté-utredning. När det gäller hur Sverige ska indelas i olika regioner har utredningen landat fel. Sverige behöver inte fler maktnivåer, snarare tvärtom.

Jag vill se ett medborgarperspektiv, inte ett förslag som tvingar fram nya organisationsstrukturer. Jag välkomnar mer av det goda samarbete som vi inom landstinget har tillsammans med våra kollegor i Mälardalsregionen, där vi fokuserar på gemensamma intressen och sätter sakfrågor i främsta rummet och låter organisationsfrågorna komma i andra hand.

Ansvarskommitténs förslag var att bilda färre och större regioner. Jag menar att dessa nya strukturer måste få växa fram underifrån och baseras på lokala förutsättningar. I vårt fall kan detta resultera i att vi undersöker ett gemensamt huvudmannaskap för trafiken i Mälardalen där alla kan bidra till att höja kvaliteten och öka samverkan. Nya organisationer skapas när nya behov eller förutsättningar finns, inte enbart för att skapa fler nivåer och makthierarkier.

Inga kommentarer: