måndag, oktober 30, 2006

Nu börjar förhandlingarna för att bilda den nya ledningen i Stockholms läns landsting närma sig målgång. Nästa tisdag den 7 november skall de nya landstingsråden utses och landstingsstyrelsen väljas på landstingsfullmäktiges möte.

Det visar sig nu att det finns en hel del att städa upp efter den avgående rödgröna ledningen i Stockholmslandstinget.

De senaste dagarna har vi i media kunnat läsa om stora brister i det akuta omhändertagande vid landets akuter. Att våra anställda där kan jobba utifrån en bra organisation är avgörande för hur bra resultat vi kan uppnå vid behandlingen av de akutsjuka och skadade som kommer in till akutintagen. Jag vet efter en natt på Södersjukhusets akut på försommaren vilket svårt jobb de har att sköta. Sjukhusen anställda är värda all respekt för sina insatser. Vi kan hjälpa dem i det svåra jobbet genom att skapa en bättre organisation och bättre förutsättningar för deras framtida arbete.

Nu kommer också nya oroande siffror som pekar på ett allt större underskott för Karolinska Universitetssjukhuset. Just nu är noteringen minus 300 miljoner kronor. Vad det blir innan året är slut vågar väl ingen gissa idag. Det finns en del för de politiker att göra som skall ha ansvaret för den landstingsdrivna sjukvårdsproduktionen.


En infarkt som inte har med sjukvård att göra är den som Svenska Dagbladet skrev om i helgen. Det handlade om trafikinfarkten. Varje dag spenderar massor av människor flera timmar i bilköer på grund av att Stockholmsregionens vägnät är eftersatt. Inte mycket har hänt sedan Essingeleden byggdes för 40 år sedan. Beslutet att bygga Norra länken togs 1993 men kommer att stå klar först 2015. Svenskan påpekade mycket riktigt att vi blivit en halv miljon fler de senaste 40 åren, trots detta trängs vi på samma vägar och spår som då.

Nu är det verkligen dags för regering, riksdag och våra regionala politiker att gå från ord till handling!

Inga kommentarer: