lördag, oktober 21, 2006

Idag fick vi se hur det kan bli för oss som patienter om vi får öppna jämförelser mellan olika sjukhus kvalitet i vården. Aktuellt redovisade resultaten mellan olika sjukhus när det gäller deras antal omoperationer av höftleder.

Alliansregeringens satsning på kvalitetsregister och de förslag vi lagt i Stockholms läns landsting från moderat håll om ranking mellan sjukhus mm är ett viktigt steg mot framtidens svenska hälso- och sjukvård.

Det jag inte gärna vill se i framtiden är de olika förslag från statliga Ansvarskommittén som kommit ut via Dn idag. Vi behöver inte färre och större landsting som fördärvar svenska hälso- och sjukvård. Vi behöver inga landsting alls! Nej vi skulle ju istället ta bort- avskaffa landstingen. Låt svensk hälso och sjukvård finansieras via en statlig skatt istället för de idag olika landstingsskatterna.

Det behövs inte en massa landsting för att vi skall får hälso och sjukvård. Låt istället alla goda krafter i vårt samhälle ta över och starta drift av vård. Då skulle sjukvården få bättre kvalité, nöjdare patienter och medborgare, gladare anställda i vården och det skulle bli billigare för oss alla skattebetalare som är med och finansierar vården.

Därför hoppas jag det som står att läsa i Dn är felaktigt. Skulle uppgifterna vara riktiga förutsätter jag att de moderata representanterna i kommittén reserverar sig mot dessa dumheter. Samt lägger ett moderat motförslaget.

Ett råd till Statsministern, skulle det komma förslag från Ansvarskommittén som de som beskrivs i Dn idag. Tag då och stoppa dem direkt i papperskorgen. Sverige behöver en modern utveckling av hälso- och sjukvården inte dessa gammalmodiga idéer.

Inga kommentarer: