onsdag, januari 09, 2008

Tydliga besked om infrastruktur välkomnas

Idag publicerade finansminister Anders Borg och infrastrukturminister Åsa Torstenssons en debattartikel i DN, där regeringen understryker infrastrukturens betydelse för att fler människor kommer i arbete och fler företag växer fram.

Det är en välkommet och tydligt besked att regeringen nu har lagt fast en tidplan för när de viktigaste satsningarna de kommande åren kan presenteras. Efter socialdemokraternas misslyckande i infrastrukturfrågor behövs stora insatser och investeringar både på väg- och järnvägssidan.

Vi behöver en realistisk och långsiktig planering för infrastrukturen i Sverige, annars riskerar vi att halka efter i tillväxtligan.

Självfallet behöver alla förslag som presenteras vara realistiska, genomförbara och framräknade med rimliga antaganden. Vi behöver samtidigt utveckla miljösmarta och säkra transporter. Kollektivtrafiken i Stockholm är en del av vårt nationella transportnät och har redan idag en stark kapacitet. Tydliga besked om kommande satsningar från regeringens håll ger oss helt enkelt bättre förutsättningar för att utveckla Stockholms läns infrastruktur.

Inga kommentarer: