torsdag, januari 03, 2008

En tillbakablick

Det är inte alltid lätt att summera ett år, men 2007 var ett bra år för kollektivtrafiken. Jobbet bjöd på en rejäl rivstart, många positiva minnen och en och annan besvikelse.

Till det positiva hör att vi har kunnat satsa rekordstort på SL. Nu är ungefär sju av tio nöjda med kollektivtrafiken. Förhoppningsvis löper samarbetet med SJ och Banverket på under 2008 med samma goda anda. Vi behöver bli bättre på punktligheten. Där är vårt fokus orubbat.

Till besvikelserna hör att socialdemokraterna inte velat ställa upp för stockholmarna och skapa en bred överenskommelse om infrastrukturen. Det var också en besvikelse att se prov på kraftiga överdrifter från (s)-sidan om kommande höjningar av taxorna. Där gick vi segrande ur striden men förtroendet för politikerna generellt naggas i kanten om man drar på alltför mycket. Kanske vore lite mer raka rör att önska inför 2008.

1 kommentar:

Anonym sa...

Min största besvikelse är att du och SL fortsätter mörka hur mkt fuskåkningen eg står för i beräknat intäktsbortfall. SL Kundtjänst säger 200 mkr/år; du och vd Ziegler säger precis som förut att det rör sig mellan 0-102 mkr/år; Hans -Erik Malmros hävdar 100- dryga 200 mkr/år. Alla hänvisar ni till undersökningar som SL inte vill lämna ut till allmän beskådan.

Du och Sl vill eller kan heller inte svara på hur stora kostnaderna är för att försöka minska fuskåkningen. Trots dessa brister slår ni på stora trumman och skriker att det ska svida i skinnet etc.

Med tanke på ert brsitfälliga underag så kan ni inte ha en aning om era mångmijonsatsningar på nya spärrar har effekt. Är detta ett bra hanterande av skattemedel menar du Christer?

Nu har SL Kundtjänst lovat at en ny utredning om fuskåkningen ska bli almän handling efter styrelsemötet i februari, kommer du då efter mer än fyra år att redovisa och svara på alla frågor Christer?