söndag, juli 29, 2007


Snart vårt ända försvar?

Den senaste tidens debatt om försvarsanslaget i framtiden har satt sina spår i media för alliansregeringen. SvD:s ledarsida har vi flera tillfällen efterlyst svar, vad tycker regeringen ifrågan. Inte vad enskilda ministrar tycker. Talar Borg för hela regeringen frågade PJ Anders Linder den 24 juli
( http://www.svd.se/dynamiskt/blogg/did_14626525.asp?id=4454 ).

Lisa Bjurwald skriver på bloggen i SvD den 26 juli att folkpartiledaren Lars Leijonborg sa vid regeringens pressfika att "försvarsdiskussionen har ju knappt börjat". ( http://www.svd.se/dynamiskt/blogg/did_14626525.asp?id=4465 ).

Jag förstår om försvarsminister Odenberg har ställt sig frågande till finansministerns uttalande om ytterligare mångmiljard besparingar på försvaret.De åtaganden som försvaret har går snart inte att lösa.

Samtidigt är det väl så att hela denna debatt, som Expressens ledarsida pekade på igår, kan lösas genom att vi ansluter oss till NATO.

Det är en naturlig utveckling när vi redan har ett militärt samarbete via Eu att vi fullföljer detta med att ansluta oss till NATO-samarbetet.

Det möjliggör för oss att dela ansvaret för försvaret av vårt land och stora delar av omvärlden med andra folk i samverkan. En bättre och billigare lösning tror jag att det blir.

Inga kommentarer: